Очікується, що к 2030 році ринок обладнання для сублімаційного сушіння досягне 8996 мільйонів доларів США: Дослідження проток
Північна Америка є найбільшим ринком обладнання для сублімаційного сушіння, та прогнозується, що к 2030 році його середньорічний темп зростання складе 6,9%. і напої, так як рух ринку продуктів харчування та напоїв у північноамериканській промисловості відбувається неймовірно швидко. Охолоджувальне обладнання та обладнання для сублімаційного сушіння відіграють важливу роль у цих досягненнях. Північна Америка має передове застосування технологій сублімаційного сушіння через динамічні зв’язки з великими технологічними корпораціями в галузі охорони здоров’я.
Частка світового ринку обладнання для сублімаційного сушіння в 2017 Містер. склала 3721,21 млн доларів США. 7,5% з 2021 за 2030 рік.
Що таке сублімаційне сушіння? Наскільки важлива сублімаційна сушка?
Сушіння виморожуванням, інакше звана ліофілізацією або кріодесікацією, є процесом, який включає в себе заморожування предмета, зниження тиску, а потім видалення льоду шляхом сублімації. Це збільшує термін придатності продуктів та допомагає зберегти смак та інгредієнти. харчових продуктів незайманими . Він складається із чотирьох частин: сушильної камери , вакуумного насоса , джерела тепла і конденсатора . Сублімаційна сушарка застосовується в різних секторах, таких як продукти харчування та напої, біотехнології, фармацевтика та охорона здоров’я.
Сушіння виморожуванням є підходящим методом видалення води з термочутливих продуктів. Він забезпечує високу якість продукції за нижчої температури, тиску та вартості в порівнянні з методами зневоднення. Ця процедура краща для сушіння фруктів, овочів, фасованих продуктів та екстрактів. Завдяки своїй практичності та ефективності продукти сублімаційного сушіння користуються великим попитом.
Ключові ідеї
- З усіх типів продуктів промислові сублімаційні сушарки займають близько 50% частки ринку від загального доходу, отриманого в 2021 році.
- Судячи з областей застосування, в 2021 році виробництво продуктів харчування та напоїв найбільше використовувало обладнання для сублімаційного сушіння.
- У розрізі країн найбільший дохід було отримано в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. У 2021 році йому належало ~ 40% частки ринку.
- Завдяки технологічним досягненням та розвитку інфраструктури в країнах з економікою, що розвивається, попит на технології сублімаційного сушіння у цих регіонах значно зростає.
Огляд ринку обладнання для сублімаційного сушіння
Сушіння виморожуванням – це процес видалення води або інших розчинників зі зразка, що дозволяє льоду безпосередньо переходити з твердого стану в пароподібний, минаючи рідкий стан. Він складається із сушильної камери, вакуумного насоса, джерела тепла та конденсатора. Він чудово підходить для тривалого зберігання різних зразків чи предметів., використовуються на різних підприємствах, таких як продукти харчування та напої, фармацевтичні препарати, біотехнології і т. Д. Використання ліофілізованого предмета величезне, оскільки він підвищує довговічність продукту.
Існує потреба у збільшенні термінів зберігання харчових продуктів для їх використання людьми з космонавтики., оборони, подорожей та туризму і т. d. Одним з найбільш використовуваних сублімованих продуктів є розчинна кава. Фармацевтичний сектор використовує методи сублімаційного сушіння для зберігання ліків та вакцин . Віруси, антитіла, мікроскопічні організми за допомогою цього методу вирушають у лабораторії для додаткового дослідження.
Розвинуті країни, такі як Індія, Китай і Японія, зазнають безліч інфраструктурних покращень та технологічних розробок. Зростаюча кількість закусочних, дослідних лабораторій та клінік підвищує інтерес до обладнання для сублімаційного сушіння. Оскільки ці типи обладнання правдоподібні, розраховані на час і цінні, це спонукало ресторани в цих країнах перебудуватися. Готельна індустрія перейшла на обладнання для сублімаційного сушіння для надійного зберігання продуктів харчування.
Як і розвинені країни, країни з ринковою економікою, що формується, переймають нові моделі життя. Розширення використання готових до приготування страв з оброблених харчових продуктів через зростаючі міста та швидке життя споживачів збільшує ринок обладнання для сублімаційного сушіння . Дослідження фармацевтичної промисловості стали кроком уперед у вивченні характеру життя пацієнтів із різними видами раку, імунною системою, спадковими проблемами і так далі. Зі зростанням інтересу до біофармацевтики вимога зниження витрат на складання є фундаментальною, не замислюючись двічі про безпеку, якості та адекватності виробів. Це викликало зростаючу потребу в обладнанні для сушіння сублімації в цих регіонах.
Пандемія коронавірусу негативно вплинула на ринок. Виробництво матеріалів для сублімаційного сушіння скоротилося в початковий період 2020 роки, а виробничі підприємства були закриті через обмеження, накладених державними адміністраціями. Проте, це викликало вражаючий інтерес до обладнання для сублімаційного сушіння у фармацевтичній промисловості . Потрібно безперервне діагностування та тестування, уникаючи реальних контактів. Це сприяло швидкому впровадженню технологій сублімаційного сушіння у бізнес.
Оскільки ресторани було закрито на обід, кількість замовлень зменшилась. Оскільки ці ресторани звикли до оптових замовлень інгредієнтів, виникла потреба у належному зберіганні цих продуктів. Це викликало інтерес до пошуку сублімаційних сушарок. Після того, як карантин було знято і всі підприємства продовжили роботу, потреба в обладнанні для сублімаційного сушіння поступово збільшувалася.
Виробничі підрозділи збільшили свої виробничі потужності до 100% , щоб задовольнити зростаючу потребу в обладнанні. Постійний розвиток і просування в країнах з економікою, що розвивається після пандемії в галузі харчової промисловості, біотехнології та досліджень та розробок лікарських препаратів ще більше розширили світовий ринок обладнання для сублімаційного сушіння. Перехід до повністю автоматизованих виробничих установок також є однією з рушійних сил світового ринку.

Етапи сублімаційного сушіння.
заморожування: Продукт заморожений. Це забезпечує необхідну умову для низькотемпературного сушіння.
Вакуум: Після заморожування продукт поміщається у вакуум. Це дозволяє замороженому розчиннику в продукті випаровуватися., не проходячи через рідку фазу, процес, відомий як сублімація.
Тепло: до замороженого продукту застосовується тепло для прискорення сублімації.
Конденсат: Низькотемпературні пластини конденсатора видаляють розчинник, що випарувався, з вакуумної камери, перетворюючи його назад на тверду речовину. На цьому процес поділу завершено.




