
Найбільшим брендовим космічним ліофілізованим продуктом на Землі стало – космічне сублімоване морозиво – класичний пломбір, виготовлений за технологією приготування їжі для астронавтів. Це звичайне морозиво, з якого була видалена волога (і кисень теж) за допомогою процесу ліофілізації.
До речі, морозиво розроблене спеціально Whirlpool Corporation для програми NASA «Апполон» і включене в меню астронавтів NASA ще у 1985 році – в космосі так жодного разу і не побувало, зате стало популярним космічним продуктом на Землі.
Для виробництва такого сублімованого морозива використовуються справжні космічні технології – лиофилизация в вакуумі і звичайно ж при негативних температурах, щоб не розтануло!
Продукт висихає із замороженого стану, не переходячи в рідкий – в спеціальних сублімаційних сушарках Bulova, так сушать тільки дуже дорогі і особливо цінні речовини, що б зберегти всі властивості і мікроелементи! А вартість сублімації сушіння – в кілька разів може перевищувати вартість висушуваних матеріалів – це найдорожчий і енерго-витратний спосіб сушіння речовин відомий на Землі!

Вага пачки морозива всього 39 грам, а термін зберігання в упаковці – 10 років! Продукт ліофілізований і не містить консервантів. Це натуральний продукт, даний морозиво, тільки сублімоване.
Це Морозиво для зими! Воно не холодне і звичайно ж не тане, адже абсолютно сухе (продукт не містить вологи) і дуууже (просто космічно) смачно!




