Найбільш брендовим космічним сублімованим продуктом на Землі стало – космічне сублімоване морозиво – класичний пломбір, виготовлений за технологією приготування їжі для астронавтів. Це звичайне морозиво, з якого була видалена волога (і кисень теж) за допомогою процесу ліофілізації.
Морозиво розроблене спеціально Whirlpool Corporation для програми NASA «Апполон» та включене до меню астронавтів NASA ще у 1985 році, та стало найпопулярним космічним продуктом на Землі.
Вага всього 39 грамів, а термін зберігання в упаковці понад 10 років!
Продукт ліофілізований і не містить консервантів. Це натуральний продукт, справжнє морозиво що сублімоване у вакуумі.
Суха речовина, не містить вологи.
Це справжній десертний делікатес, готовий до відправлення до космосу!
Це космічно смачно!
Сублімований продукт від компанії Bulova за рецептурою Космічної агенції NASA.
Це найдорожчий пломбір у світі!
Рекомендована роздрібна ціна: 190 грн за 39 граммів 🙂 Оптові поставки від 20 пачок – 1 космічний контейнер 🙂
Як виробляють космічне морозиво?
Справжній вершковий пломбір спеціально готують – дренажують та заморожують до температури -35°С безпосередньо в сублімаційних сушарках.
Ліофілізують у сублімаційних сушарках за мінусовими температурами у космічному вакуумі. У цей момент волога всередині морозива перетворюється на пару за мінусової температури і осідає у вигляді льоду в сублімаційній камері сушарки. Процес сублімаційного сушіння триває кілька діб.

Готове Космічне морозиво дегустує технолог, перевіряє якість готового продукту на смак, та на відповідність до космічного стандарту HACCP (цей міжнародний стандарт якості продуктів харчування на Землі, вперше був розроблений саме для космічних продуктів харчування).І космічна упаковка у герметичний вакуумний пак. У середині упаковки обов’язково кладуть поглинач вологи (це не їстівна частина вмісту 🙂 ) Цікавий факт: космічне морозиво що виробляється на всіх етапах виробгицтва у глубокому холоді, навіть сублімаційне сушіння, коли готово – взагалі не холодне.
Саме у такому вигляді вершкове сублімоване морозиво потрапляє до космосу. Для провізії астронавтів важлива зменшена вага і тривале зберігання, що забезпечує ліофілізація – завдяки повному зневодненню космічних продуктів. І головне – це космічно смачно!
Теги: космічне морозиво , сублімоване морозиво , сублімований пломбир , сублимированное мороженое, ліофілізоване морозиво









